Achtergrond

Tresca bvba is ontstaan uit een commanditaire vennootschap die in 2006 werd opgericht door enkele burgerlijk ingenieurs met een uitgebreide ervaring in het ontwerp van machines voor allerlei sectoren. Recent werd Tresca versterkt door enkele informatici met een ruime kennis in de ontwikkeling van software op maat. Deze synergie van competenties maakt van Tresca uw geschikte partner voor de ontwikkeling, het ontwerp en de optimalisatie van machines of mechanische structuren én IT-applicaties.

Doelstelling

Wij hebben als doel onze deskundigheid ten dienste te stellen van kleine en middelgrote ondernemingen die nood hebben aan professioneel en hoogkwalitatief technisch advies. We beogen een eerlijke, respectvolle en vertrouwelijke relatie op te bouwen met onze klanten en wij streven naar uiterste tevredenheid van onze klanten.

Trivia

TRESCA (TEchnische Studies & ComputerApplicaties) is de naam van een Frans ingenieur in de mechanica: Henri Édouard Tresca. Hij werd geboren in Duinkerke op 12 oktober 1814 en stierf in Parijs op 21 juni 1885. Henri Tresca was tevens professor aan het Conservatoire National des Arts et Métiers te Parijs. Hij bedacht het naar hem genoemde 'criterium van Tresca' of het 'criterium van maximale afschuiving'. Dit criterium is nog steeds één van de meest gebruikte criteria voor plastische vervorming van een materiaal, naast het 'criterium van Von Mises'. Hij was ook degene die een speciale X-vormige doorsnede bedacht voor de toenmalige standaardmeter die bewaard werd te Sèvres nabij Parijs. Hij is één van de 72 Fransen wier namen op de Eiffeltoren gegrift staan.